Biznes

Pomieszczenia możemy dezynfekować różnymi metodami

Krytyczne czynniki, którymi należy się zająć przed zastosowaniem odpowiednich technik dezynfekcji, obejmują określenie obszarów, w których można zastosować procesy odkażania, wszelkie kwestie związane ze zdrowiem i bezpieczeństwem związane ze stosowaniem tej techniki, oraz praktyczne rozważania związane z ich wykorzystaniem w środowisku przetwarzania żywności.

Należy również określić poziom dezynfekcji, jaki te systemy mogą osiągnąć, ponieważ niektóre mogą spowodować odkażenie wszystkich odsłoniętych powierzchni pomieszczeń, takich jak sufity, ściany, podłogi i sprzęt, podczas gdy inne mogą obejmować penetrację sprzętu w celu kontaktu z pośrednio odsłoniętymi powierzchniami. Mogą również zapewniać dodatkową dezynfekcję powietrza w obszarze działania środka odkażającego. Zamgławianie polega na stosowaniu chemicznych środków dezynfekujących w obszarach produkcyjnych w postaci mgieł lub pary i jest metodą rutynowo stosowaną w przemyśle spożywczym. Celem jest stworzenie i rozproszenie aerozolu dezynfekującego w celu zmniejszenia liczby mikroorganizmów w powietrzu, a także zastosowanie środka dezynfekującego do trudno dostępnych powierzchni. Zamgławianie uzyskuje się za pomocą statycznego, specjalnie zaprojektowanego systemu ze strategicznie rozmieszczonymi dyszami lub, częściej, jednostki mobilnej. Jonizacja obejmuje powietrze, które naturalnie zawiera wilgoć, przepuszczane przez rury jonizujące emitujące wyładowanie wysokiego napięcia, takie jak wyładowanie koronowe, w celu wytworzenia dodatnio i ujemnie naładowanych jonów, takich jak rodniki hydroksylowe (OH-) i aniony nadtlenkowe (O2- ). Pomieszczenia możemy dezynfekować różnymi metodami

Jony te przyciągają naturalnie naładowane mikroorganizmy znajdujące się w powietrzu, inaktywują je i usuwają z powietrza.

Stała dezynfekcja jest utrzymywana poprzez dystrybucję kontrolowanej ilości jonów dodatnich i ujemnych. Dezynfekcją za pomocą różnych metod zajmuje się firma, którą znajdziemy online na stronie vermin.com.pl/dezynfekcja/. Częstotliwość czyszczenia zależy od tego, jak często korzystasz z danej przestrzeni i warunków zewnętrznych. Na przykład ważne jest, aby jak najczęściej odkażać biurka i stół w jadalni, ponieważ są one magnesami kurzu i brudu. Jednak dezynfekcja toalety raz w tygodniu wystarczy, ponieważ nie jest to strefa dużego kontaktu.